Tiendweg 12A, Lopik
06-54924139
info@hottub2go.nl

Gebruiksinstructies

Gebruiksinstructies hottub

Vervoer

 1. De hottub staat op een aanhanger die u met een B-rijbewijs mag vervoeren. Zorg wel voor een deugdelijke trekhaak met verlichtingsaansluiting 7-polig (indien nodig hebben wij voor u een verloopstekker te leen).
 2. Zorg voor een extra kentekenplaat voor op de aanhanger!
 3. Zorg dat de hottub en de kachel weer op de juiste wijze op de aanhanger staan en zet beiden goed vast. De accessoires kunt u in de ruimte onder de hottub plaatsen.

Gebruik hottub

 1. Plaats de hottub op een vlakke en stevige ondergrond.
 2. De hottub weegt ongeveer 75kg, is 102cm hoog en 176cm in diameter (inwendig 160cm). Houd hier rekening mee bij de plaatsing. U kunt de hottub verplaatsen met het bijgeleverde karretje.
 3. Sluit de kachel middels bijgeleverde slangenklemmen aan op de hottub.
 4. Vul de hottub met water middels een tuinslang (inhoud is ongeveer 1250 liter).
 5. Voordat de kachel wordt aangestoken dient de hottub voor minimaal 90% te zijn gevuld met water.
 6. Steek de kachel aan en laat hierbij de asla een klein stukje open voor voldoende luchttoevoer. Als de kachel eenmaal goed brandt kan de asla gesloten worden. Gebruik de meegeleverde aanmaakblokjes om het vuur te ontsteken. I.v.m. uw eigen veiligheid, gebruik GEEN brandbare vloeistoffen!
 7. Denk aan het milieu en stook geen geverfd of gelijmd hout. Per stookbeurt waarbij u 4 tot 6 uur gebruik maakt van de hottub heeft u ongeveer een kruiwagen hout nodig.
 8. Roer tijdens het opwarmen het water regelmatig door met de bijgeleverde peddel om het koude water wat zich onderin de hottub bevindt goed te mixen.
 9. Normaal gesproken dient het water in de hottub binnen 2 uur op gebruikstemperatuur te zijn: 35 tot 38 graden. Controleer dit middels de bijgeleverde thermometer.
 10. Na gebruik wachten tot de kachel volledig is afgekoeld alvorens de hottub en kachel leeg te laten lopen middels de afvoeren. Let op: aan de onderzijde van de kachel bevindt zich een aparte stop om het water uit de kachel te verwijderen.
 11. Gebruik GEEN chloor in welke vorm dan ook, dit tast het aluminium van de kachel aan.
 12. Maak na gebruik de hottub schoon met water en leeg de aslade van de kachel. Wij gaan er vanuit dat wij de hottub en toebehoren weer in dezelfde staat terugontvangen als waarin deze werd geleverd.
 13. Bij vorstperiode: om schade aan de hottub en kachel te voorkomen ledig beiden na gebruik (en afkoeling kachel) z.s.m. 
 14. Bij onduidelijkheden of problemen bel 06 – 54 92 41 39 of mail ons (info@hottub2go.nl)
 15. Tot slot: veel plezier!